Tarieven

Omdat geen enkel vraagstuk hetzelfde is, hanteert De Wit Advocatuur geen vaste uurtarieven. Het tarief wordt in overleg met de klant bepaald en is onder meer afhankelijk van het belang van de zaak en de complexiteit daarvan. Welke mogelijkheden zijn er?

Het uurtarief

Uitgangspunt is een tarief van € 195,= per uur (niveau 2022), exclusief BTW en bijkomende kosten. Daarnaast zijn de algemene voorwaarden van toepassing, die u onderaan deze site aantreft.

Iedere factuur wordt voorzien van een specificatie van werkzaamheden en eventuele kosten. Afwijking van het tarief is mogelijk (afhankelijk van de omstandigheden, zoals belang van de zaak, financiële situatie, complexiteit).

Maximaal tarief

Op basis van de aard van de zaak wordt een maximaal aantal uren bepaald tegen een (in onderling overleg) vast te stellen tarief. Worden er minder uren gemaakt, dan wordt afgerekend op basis van het werkelijke aantal uren. Meer tijd wordt niet doorbelast en zijn voor risico van De Wit Advocatuur. Ook hier wordt een urenspecificatie gegeven.

Vaste prijs

In overleg wordt voor de behandeling van een zaak een all-in-tarief voor de werkzaamheden bepaald. Betaling vindt dan in delen plaats; zonder urenspecificatie.

  • Zaken op basis van gefinancierde bijstand kunnen wij niet in behandeling nemen.
  • Bent u verzekerd, neemt u dan contact op als u een vraag heeft.
  • Behandeling van zaken op basis van “no cure no pay” is niet mogelijk, omdat dit voor advocaten, behalve op een enkel rechtsgebied, verboden is.

Juridisch abonnement

Vanaf € 300,- ex BTW per kwartaal in abonnementsvorm; op offertebasis in geval van maatwerk.

Dit abonnement geeft de mogelijkheid onbeperkt (op basis van fair use) vragen te stellen per mail of telefonisch en korte teksten te laten beoordelen.

Een juridisch probleem?

Bel of mail mij!

René de Wit
06 2222 4274
rdw@dewitadvocatuur.nl
Maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00
Neem contact op