Arbeidsmediation

Arbeidsmediation richt zich op geschillen tussen een werkgever en werknemer. Onder begeleiding van een deskundig en onafhankelijk mediator gaat beiden op zoek naar een oplossing voor het conflict. De mediator geeft dus geen oordeel, maar is een onafhankelijke en neutrale gespreksleider. Vormen van arbeidsmediation zijn werkplekmediation en re-integratiemediation. De eerste vorm ondervangt al in een vroegtijdig stadium conflicten tussen collega's. De tweede vorm biedt een oplossing voor een re-integratie die is vastgelopen, omdat er verschil van mening is over de de wijze waarop re-integratie moet plaats vinden.

Waarom kiezen voor De Wit Advocatuur?

Samen gaan we op zoek naar een goede en praktische oplossing. Bij De Wit Advocatuur krijgt u:

  • Een persoonlijk betrokken advocaat, mediator of vertrouwenspersoon
  • Snel contact en passende hulp
  • Een pragmatische aanpak
  • Een praktisch advies
Arbeidsmediation
Beoordeeld met een 9.6 uit 38 beoordelingen.

Een vorm van alternatieve geschiloplossing

Niemand zit op een conflict te wachten. Niemand gaat graag naar een rechter. Iedereen wil dat een probleem opgelost wordt, en wel zo snel mogelijk zonder veel kosten aan de ene of de andere procedure kwijt te zijn. Daarom bied ik nu ook mediation aan ofwel een vorm van alternatieve geschiloplossing. Vaak levert dat diepere en bredere inzichten op, waardoor relaties kunnen verbeteren of een afscheid een meer aanvaardbare oplossing kan worden.

Aanpak

Ik ga allereerst met ieder van de gesprekspartners in gesprek. Zo krijg ik een indruk waar het in het conflict om gaat en hoe ieder daar tegenover staat. Vervolgens gaan we gezamenlijk in één of meerdere gesprekken onderzoeken wat nu echt van belang is en welke oplossingen partijen aan de mediation voor zich zien. Een goede begeleiding van een gespreksleider is dan noodzaak!. Uiteindelijk moet het immers toe leiden dat het probleem of conflict definitief opgelost gaat worden.

Als partijen beiden achter een uitkomst staan, is dat vele malen beter dan een procedure te verliezen of gedeeltelijk te winnen. Bovendien: partijen houden altijd zelf de regie in handen; niet een rechter of een advocaat. Want bedenk: mediation is vrijwillig en vertrouwelijk en daarom een goede basis voor een goed resultaat.

Neem contact op!

De Wit Advocatuur wordt gemiddeld met een 9.6 beoordeeld.

Dit gemiddelde komt voort uit 38 beoordelingen

9.6

Een juridisch probleem?

Bel of mail mij!

René de Wit
06 2222 4274
rdw@dewitadvocatuur.nl
Maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00
Neem contact op